QI GONG 

Qi Gong (spreek uit als tjie koeng) een moeilijke naam voor eenvoudige oefeningen. Qi staat voor levensenergie en Gong staat voor oefening.

Qi Gong is een eeuwenoude Chinese oefenleer die men tot op hoge leeftijd kan doen. Het zijn effectieve oefeningen om de gezondheid te verbeteren. Het geeft lichamelijk meer energie en geestelijk een grote innerlijke rust.

Deze bewegingsvorm wordt vaak in verband gebracht met tai chi, meditatie en yoga, en ook wel Chinese yoga genoemd.

Qi Gong bestaat uit ontspanning, concentratie en meditatie, harmonie en ademhaling, het zijn rustige bewegingen die vloeiend op het ritme van de ademhaling en met volledige aandacht worden uitgevoerd. Deze bewegingen zorgen ervoor dat je lichaam soepel blijft en dat de Qi (energie) door het hele lichaam kan stromen.

Het geeft verbetering bij hart- en longklachten, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, spier- en gewrichtsklachten, darmklachten, diabetes, stabiliteit, bij reuma, fibromyalgie,bij koude handen en voeten, om prikkels te verwerken, en het zenuwstelsel en hoofd te kalmeren.

Bewegen voor meer gezondheid en geluk.


Qi Gong 

Wordt alleen gegeven op aanvraag. 

Wat neem je mee?
makkelijk zittende kleding / sportkleding  of tai chi schoenen of warme sokken.

Over ons

Cosmé is de plaats waar je elke dag van de week welkom bent om te mogen ontspannen en tijd te nemen voor jezelf. Je op en top vrouw mag voelen, mentaal en lichamelijk fit te worden of te zijn. Of dit is om na een gezichtsbehandeling lekker met een vriendin te lunchen, een meditatie of yoga les mee te volgen het is bij Cosmé allemaal mogelijk. Cosmé is je landingsplaats , veilige haven als de wereld om je heen te snel gaat en jij liever even stil staat.

Qi Gong - kies voor gezondheid blijf bewegen - 
Wordt in China vrijwel in ieder park gedaan door jong en oud om fit te blijven. 
Foto: Hong Kong februari 2007