Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga die bestaat uit voornamelijk zittende en liggende houdingen, gericht op het voelen in het eigen lichaam.

In tegenstelling tot de meeste vormen van Yoga, richt Yin Yoga zich vooral op het ontspannen van de spieren. De houdingen worden enkele minuten aangehouden om de diepere lagen in het lichaam – bindweefsel of fascia – te bereiken.

Fascia is het weefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Het bestaat uit zenuwweefsel, bloedvaten en lymfevaten. Maar ook het meridianenstelsel (energiebanen) is gelegen in de fascia. Fascia heeft letterlijk contact met elk ander systeem van het lichaam. Beperkingen in de fascia kunnen veel stijfheid-, pijn en gezondheidsklachten geven. Het hebben van een soepel of ‘sappig’ fascia is van groot belang voor onze gezondheid en vitaliteit. Yin Yoga helpt hierbij, door langdurige en maximale rek of compressie aan te brengen op het fascia en zo het zelf herstellend vermogen van het lichaam te ondersteunen. 


Probeer Yin Yoga 

Yin yoga wordt gegeven iedere dinsdagavond  van 19.15-20.15 uur. 
De kosten van een losse les bedragen € 12,50

U kunt momenteel Yin Yoga (evt.Yoga Nidra) en Restorative Yoga online bij ons boeken.  

Boek nu uw Yoga-les ONLINE


 

Over ons

Cosmé is de plaats waar je elke dag van de week welkom bent om te mogen ontspannen en tijd te nemen voor jezelf. Je op en top vrouw mag voelen, mentaal en lichamelijk fit te worden of te zijn. Of dit is om na een gezichtsbehandeling lekker met een vriendin te lunchen, een meditatie of yoga les mee te volgen het is bij Cosmé allemaal mogelijk. Cosmé is je landingsplaats , veilige haven als de wereld om je heen te snel gaat en jij liever even stil staat.

Door wie?
De Yin Yoga & Yoga Nidra bij Cosmé wordt gegeven door Ingrid Daemen. Zij werkt als Coach & Trainer voor Vitaliteit, Lifestyle & Yoga. Alle activiteiten die zij aanbiedt zijn gericht op het weer in balans komen of blijven. Balans op alle gebieden. Balans in hoofd, hart en lijf. 

Meer informatie over Ingrid en haar activiteiten kun je lezen op www.ingriddaemen.com